Carsten "Caskelothval" Skønager – Tanker om holdene i LCD

Indledning

Sæson 2 af LCD er klar til at starte op. Den 18 Februar, tager vi hul på endnu en sæson og der er sket en del i mellemtiden, fra vi så Singularity vinde overbevisende Sæson 1 af LCD.

For at opsummere Sæson 1 og for at have en rød tråd igennem mit dokument, skal have i mente, at det er en personlig vurdering af alt. Det er alle de indtryk jeg har fået fra folk, ved at snakke med dem, skrive med dem og se deres spillestil. Er man uenig, er det kun godt! Jeg er klar til at lærer noget nyt.


Sæson 1


Sommeren 2017 blev jeg kontaktet af LCD, om ikke jeg kunne tænke mig at være caster for deres nye LoL liga. Det var et hurtigt og klar ”ja”, fordi Steffen Storm og jeg har castet sammen og det kunne give os endnu mere træning sammen.

Vi kommer ind i et super team af casters og lærte hurtigt Daniel ”Jutzie”, Josefine ”Cadeaire”, Miki ”Dimsummoner” og Jesper ”Benvarmeren” at kende.

LCD indeholdte holdene – Singularity, Roligan, SuperNova eSports, Eastern Vikings, Solidarity, Tricked Academy, Horsens Esport og Sørby eSport.

Når holdene spillede imod hinanden, var det en BO3 serie og allerede fra uge 1, var der aktion på allerhøjeste underholdningsniveau.


Sjove facts fra de første par uger


Fra starten af sæsonen, kunne man hurtig se, hvem der var tophold og dem der var bundhold. Singularity buldrede der ud af med deres support Grisen, som deres største stjerne, skabte de store laning phase føringer og kunne dernæst vinde på ren skær bedre individuelle kvaliteter.

Den modsatte ende startede Solidaritys lineup med at flygte fra ligaen, allerede efter den første kamp imod SuperNova eSports. De tabte på 19 minutter i første kamp, vi casters og seere var klar til at se kamp to, som ikke blev til noget, da Solidarity stod uden spillere. SuperNova blev kaldt for vindere af serien.

Det heldige var, at Solidarity fik et nyt lineup ind på scenen, som var selvsikker og skulle gå hen og overbevise os.


Hold deltaljer

Tricked Academy

Tricked Academy havde Priskornet, som er en af Danmarks mest lovende midlaners. Derfor havde man store forventninger til dem. Dog havde de fra starten af sæsonen, svært ved at lukke kampene, selvom deres draft sad i skabet. Ofte fik de en lead fra laning phase, men kunne ikke få kampene lukket. Derfor kom modstanderne ofte tilbage og det var en skuffende start for dem.

Efter uge 5-6, begyndte de Tricked, at spille mere aggressivt og turde at gøre ting. Især Priskornet fik lov til at roame en del, få mere ressourcer og holdet fik flere point på kontoen.

Dog havde deres start på LCD, ikke indløst nok point og derfor kom de ikke med i top 4, som ville give dem en plads i playoffs. De var med i et midterfelt som var stærkt, bestående af SuperNova, Eastern Vikings, Roligan Esport og Solidarity.

SuperNova eSports


Det var en af mine klare favoritter, til at blande sig i toppen af ligaen, med den roster de kom i ligaen med. Her havde de Emioo toplane, Munckizz (absolut favorit jungler i danmark), Vivifica (14årige mega talent) mid, GodSentMe ADC og Roskilde Support.

Generel havde SuperNova en god start. Tidligere nævnt, gratis win over Solidarity, men også ugerne efter, begyndte deres spillestil at imponere mig.

Mecanics er ikke teamets store side, det er mere teamplayed som var i hovedfokus. Munckizz fik ofte sat Vivi foran i midlane og det gjorde deres pressure i alle 3 lanes, blev større. Generel var Roskilde og fin til at følge op på Munckizz aggresive spillestil, med at implementere wards dybt inde i modstanderens jungle. Men så kom der en ”krise”.

Efter uge 6, forsvandt Emiooo, Munckizz, Roskilde. Det betød en hel ny dynamic skulle spilles op og gjorde, at SuperNovas gode makro spil og vision control, nærmest forsvandt. De gik fra en andenplads, til en 6 plads på to uger og fandt først deres spil igen i uge 12-13-14.

De kom akkurat med i playoffs, hvilket fra et casters synspunkt ikke skuffede. Læs mere om det i min playoffs kommentarer.


Sørby eSport


Fra starten af splittet kunne man se, at individuelt havde Sørby store problemer. Faktisk, i serien imod Horsens Esport, vandt de klart game 1, men i game 2 havde de store problemer med at lukke kampen. Gamet bølgede frem og tilbage, men uklare aftaler, hvad der skulle ske og hvordan de kunne lukke kampen, blev der ikke snakket om. Efter 62 minutter vinder Horsens på et backdoor, hvilket symboliseret Sørbys tid i LCD – ren ydmygelse.

Generelt kunne man mærke, at de to bærende kræfter, Qulcark og Bjelle, ikke kunne få de resterende fra Sørby op og ringe i samme grad. Ofte så man Qulcark(jungler) få sine lanes okay med i starten, gode ganks, men efter laning phase var det som at se 5 høns løbe rundt og ikke kunne finde sig til rette.

Over hele splittet, skiftede de 8 mand ud og ind, hvilket for mig at se var ren og skær panik tid. Hvis Sørby havde givet tillid til sine spillere, givet dem lov til at træne imod de andre LCD hold, havde de nok præsteret bedre.

De endte som nummer 8, en sidste plads og var tæt på ikke at komme med i LCD igen.


Roligan eSport


Et hold som kom bag på mig. Faktisk også et hold, som fik et dårligt ry i starten af splittet, da de havde nogle personligheder, som gerne ville styre mere, end hvad de kunne. Ren

præstationsmæssigt, spillede holdet super flot op af Nijhuis og Cboi. To af deres største profiler præsterede og generelt var Kidun , deres support, stabil hele splittet.

Som hold kørte det meget 1-3-1 spillestil og fik modstanderen ud af kontrol. Traditionelt kørte man ofte teamfights combos, men Nijhuis fik vist hans Irelia, som var brandvarm og kunne udradere alle teams toplaner.

Cboi, jungleren på Roligan, var helt klar LCD’s bedste og mest sikker jungler. Hans mecanics, individuelt kvalitet og hans forståelse for laning phase, var på allerhøjeste niveau. Det er et talent, som vi har været heldig med, at skulle se spille i LCD.

Roligan kom i playoffs og overraskede meget.

Horsens Esport


Først og fremmest, er det stort at have Horsens med ind over en LoL liga, generelt i Dansk esport er det en stor ting, at en fodbold klub bliver en del af esporten.

Selve præstationen i ligaen, synes jeg var generel fin, men deres position endte de på en 7 plads.

Deres store og stærke side, var laning phase, hvor HE Kridtz var en klasse for sig selv. 3-4 games, fik han næsten alle hans lanes foran, men efter laning phase, havde teamet problemer med at spille rundt om objektives, såsom drakes, turrets og baron.

Tag fx. Uge 11 imod Eastern Vikings, hvor Horsens taber 2-0, men selve ingame var de foran i begge games, pga. deres gode laning phase. Stille og roligt i begge kampe, smed de deres lead, fordi de enten ikke turde at gøre noget, eller gik i stå med deres selvsikkerhed.

Horsens Esport skiftede en smule rundt på rosteren nogle gange, hvilket jeg ikke var enig i. Mere practice imod gode hold, bedre muligheder for at lærer spillet bedre at kende.Singularity


Et hold som startede ligaen i fuld smadre. De holdte sig ikke tilbage og havde nogle spændende danske talenter på lineuppen. Doxy spillede som toplane i uge 1, Sezzer spillede for holdet i nogle uger og Grisen spillede hele sæsonen. Det er 3 danskere, som er rejst ud i den store verden, for at blive professionel til LoL. Vi har set nogle fede ting fra de drenge.

Deres hovedfokus og spillestil, var op af Grisen og xMatty, deres botlane. Grisen, som support, elskede at tage picks som Blitzcrank, men kunne også hive de traditionelle picks op som Braum, Alistar hvis holdet havde brug for det.

De første mange uger, var det en ren og skær stor forestilling af holdets store individuelle kvaliteter. Grisen roamede til alle lanes, fik nærmest solo, som en support, ageret som jungler samtidig. Deres makro spil, var ikke prangende og hvis de ikke fik et lead i kampene, kunne det ofte gå den modsatte vej. Men 9-10 games kom de stort foran og skulle bare bruge deres kvaliteter på, at pushe ind imod nexus.

De kom ”nemt” til playsoffs, men der skete nogle ting.


Solidarity


Sikke en rutsjetur de har haft i sæsonen.

Uge 1: Starter ud med et hold, efter 40 minutter inde i sæsonen mister de alle spillerne. De flygter og nægter at spille videre. Sikke en kaos og kaotisk start.

Uge 2: Får skrabet et nyt hold sammen, som allerede tager serien imod Tricked Academy, som var et af favoritterne til top 3.

Uge 5: Skifter deres jungler ud, fordi de ikke var enige om tingene.

Uge 6: Det første hold, som tager en hel serie imod Singularity som var ubesejret.

Uge 8-14: Op og ned. Taber nogle weekender og smider nogle kampe. Dog får oprejsning til sidst og er tæt på at komme med i playoffs.

Charmen med det her hold var Alec. Han var deres carry. Katarina, Leblanc, Azir, Vlad og til sidst Zed var altid banned imod ham. Det er det man kalder for en ”upopulær” modstander.

Eastern Vikings


”The good guys” blev de ofte kaldt af os casters, fordi de var forståelige over for alle de små problemer, der kunne komme i deres kampe. Nogle gange drillede vores stream, eller dc i kampene og de sad og hyggede sig. Jeg elskede deres attitude.

Ingame var de også et team, der ønskede at spille på flere forskellige led. Salt toplane, var en som kunne trække en Kennen frem, som ville dominere en lane. Tranen var en jungler, der også kunne carry. Generelt var deres hold bare godt og bundsolidt.

Menjai var tæt på at blive MVP af splittet, ren og skær pga. hans udvikling. Han gik fra en teamfights spiller, til at spille laningphase mere aggresivt og man kunne se hans udvikling igennem sæsonen.

EAV var det sidste hold, som kom i playoffs.


Playoffs

 

Med fire team, Supernova eSports, Eastern Vikings, Singularity og Roligan eSport. Sikke en omgang kvalitets kampe der kom ud af det. Det gik fra en BO3 (best of 3) til BO5 og derfor, kunne man forvente flere kampe.


Semifinalen – SuperNova eSports vs. Singularity


Der er LCS, der er LCK, men den her serie var hæsblæsende på en hel anden facon. Miki ”DimSummoner” og undertegnede, havde en BO5 som var svær at holde styr på.

Vores tanker var ”SuperNova er kommet heldig i playoffs og deres niveau har været svingende” så vi tænkte det ville blive en hurtig 3-0’er til Singularity. Herunder hedder Singularity: SNG og SuperNova: Nova

Game 1 – Starten af kampen, kom Vivifica på Anivia, sammen med deres nye jungler ”Dont ban Nida” på Nidalee foran og derefter tog gamet fart. Baron call på 21 min. Efter 26 minutter, bruger SuperNova den lead som Vivi havde fået. Han udspiller SNG i en teamfight, hvor hele Nova mandskabet pusher basen og åbner op til inhib push. SNG for lidt nogle picks hist og pist, men endnu en teamfight omkring 36 minutter siger Nova drengene ”Nexus” og går ind og ender.

Game 2 – Dont Ban Nida var ikke færdig fra første game. Han starter ud med at få Telvig og Vivi foran i sololanes og præstere fremragende. Endnu et baron call, med god vision placeret i SNG jungle og herved tager de en nem baron på 21min. Den bruger de som i game et på, at åbne op for SNG base.

Efter problemer med kerber0s specielle Kayle pick fra SNG, får de taget ham ned i det 27 minut. De caller endnu en ”Nexus push” og ender det klinisk. Topholdet Singularity er bagud 2-0 imod et SuperNova mandskab, som med held kom i playoffs. Hvad skal de gøre ?

Game 3- Her starter SNG toget, som vi kendte fra Ligaspillet. kerber0s begyndte at vise hans klasse. Han får en Gnar toplane, ender med at gå 7-0-9 i gamet. Det er som at se Novas strategi: starter godt ud i laning phase, tage en tidlig baron og så endte gamet. 25min tog gamet.

Game 4 – En kamp der gik frem og tilbage. SNG starter kampen fint ud, men nogle kills i early game. Dog kommer Nova tilbage, men de har draftet en midtgame combo og derfor skulle de prøve at endte inden 35min. Efter 37minutter måtte de indse, at det kunne de ikke. Der opstår en teamfights som går klinisk til SNG som ender gamet.


Game 5 – SuperNova virkede trætte, efter en hård serie og tabt to kampe i træk. Det betyder også, at selvtilliden havde fået et nøk. Modsat, har SNG vundet 2 kampe i træk, efter at være tæt på at ryge ud.

Singularity,står der på hele Game 5. De starter hårdt ud og med en Telvig, Novas toplaner, på en Jayce, skulle han bare gankes to gange, for at SNG kunne vinde forholdsvis komfortabelt. 31min og så var SNG i finalen.


Semifinale - Eastern Vikings vs. Roligan eSport


Hvis vi ikke havde fået nok aktion hos Miki og jeg, så må man sige, at Storm og Mathias fik noget at se til. Endnu en serie, med masser af vilde plays, som gik frem og tilbage fordi begge teams, var nogenlunde indbyrdes i niveau. Under vil Roligan beskrives som: ROL og Eastern Vikings for: EAV.

Game 1 – En kamp som ROL sætter sig på fra starten. De drafter nogle sikre champions på Raxon og Cboi, henholdsvis Jayce og Khaxiz. Tidlig i kampen får de kills rundt omkring og Raxon er på et tidspunkt 7-1-5 og næsten fuld items efter 28min! Det viser hvor langt foran de er. De er 10k foran og forcere en fight botlane. Den ender de med at tage 3 af EAV spillerne ned og pusher deres vej til Nexus. 1-0 til ROL efter en stærk start af Raxon og Cboi.

Game 2 – Fuldstændig samme senarie som før – ROL i teten. EAV kommer hurtigt bagefter, efter nogle gode ganks fra Cboi, som bare var on point med hans Khaxiz. Han snowballer midlaneren Raxon endnu engang, hvor de sammen med Nijhuis’s Shen pick, overtager mapcontrol og skaber et kæmpe lead på 10 efter 23 minutter.

Med wavecontrol, rotations i hovederne og teamet som helhed, puster de stille og rolig turrets ned i EAV’s base og får også taget game to i total dominans. Endnu en kamp vundet og ROL er foran 2-0. Hvad skal EAV gøre ?

Game 3 – Bom, EAV sparker døren op til kampen og demonstrer, at det ikke er for sjov de er i Semifinalerne. De starter hurtigt ud med Menjai, EAV ADC i hovedfokus.

Han får samlet kills op i laning phase, turret pusher og får med sin Tristiana EAV holdet langt foran. Efter 25min begynder de at lave smarte rotations, omkring midlane og dernæst får de to inhibs. Uambisiøst og ikke koordineret, prøver ROL at starte en teamfights, men i stedet for en teamfights, går de ind en efter en og nærmest bliver slagtet. Det betyder EAV kommer tilbage med en 27min game. Hold nu fast for en omgang.

Game 4 – Seriens tætteste kamp. Der er kills for alle pengene, men ingen af teamsene får domineret den her kamp. Det går frem og tilbage og det er først 39 minutter inde i spillet at der kommer en klar afgørelse. EAV forcer en baron, efter de tog Kidun ned fra ROL. På selve baron fighter ROL og er meget tæt på, at overrumble EAV’s backline med Raxons Orianna. Dog bliver hans shockwave ikke velplaceret og 5v4, får Menjai og Tranen taget baron, hernæst pusher de og ender gamet efter et flot ace. En meget stille kamp, men nu står der 2-2 i serien! Ser vi det samme som i SuperNova vs Singularity, at EAV går hen og vinder?

Game 5 – En kamp som også er tæt, men hvor ROL er mere i teten. De prøver at lave plays, ønsker at forcere nogle teamfights og de lykkes ikke. Efter 21min. Begynder ROL at spille rundt om Nijhuis trundle, der splitpusher botlane. Efter 26min trykker ROL på den aggresive knap og forcere en fight i EAV’s base, får udnyttet deres baron og pusher sig direkte til finalen.

Jeg kan klart anbefale at se serierne igen. Sikke nogle vilde kampe.


Finalen – Singularity vs. Roligan eSport


En serie, hvor vi skulle se favoritterne bevise deres værd. SNG står for Singularity og ROL for Roligan eSport.

Game 1 – Efter Singularitys skøre opvisning imod SuperNova, begyndte man at mistro deres chancer for at vinde, da Roligan har spillet bedre en SuperNova det meste af sæsonen.

Singularity spillede klogt i starten og forcerede ikke deres muligheder. De spillede omkring objektives, drakes især og fik hurtigt to infernal drakes (der giver lategame scaling på AP og AD). Hernæst spillede de klogt og roligt gamet igennem. Langsomt får de overtallet, igen kerber0s på en Gnar, som han var afgørende på imod SuperNova. Efter 34 minutters roligt, men kontrolleret gameplay, vinder de Game 1.

Game 2 – Her mixer ROL deres spillestil om. At gå fra lidt en teamfight combo, til en meget aggressiv combo i form af Taliyah, Leona og Xin Zhao. Hurtigt, får de sat ganks af botlane og Raxon er 4-0-0 efter 12min!

Efter den eksplosive start, ender ROL at tage lidt fart af gameplayed og stabilisere muligheden for baron og drakes. Det gør, at de scaler bedre og har mulighederne for push kontrol med baron. De ender med at tage den 30min inde i spillet og skubber SNG tilbage i basen. 3 minutter efter, er der en kæmpe teamfight omkring drake, hvor Kidun med høj klasse, zoner Grisens Braum ud af teamfighte, hvor han selv kan være relevant med leonas ultimate. De tager 3 mand, går direkte efter nexus og vinder gamet.

Game 3 – SNG står på early game, men ROL får stille og roligt kæmpet sig tilbage i kampen. Efter mange fights, får SNG igen kontrol og napper en baron, hvor de pusher mid inhib turret. Lidt poke frem og tilbage, ender SNG med at vinde teamfighten, efter CC fra Chogath, Jarvan og Morgana og slutter gamet på 32min.

Game 4 – Endnu et game, hvor holdene går frem og tilbage. I starten får SNG nogle kills, så kommer der gank fra ROL botlane som giver 3 kills, jamen hvad kunne den her finale ikke bidrage med?

Kort info: Selvom at ROL fik mange kills igennem gamet, havde SNG gået over til makro og objektive kontrol. Det betyder, at selvom de opgave mange kills, havde de kontrol over turrets og den generelle farm.

Kampen er meget aggressiv og med 25 kills i alt på 29minutter, viser det også en hårdt og blodig kamp. En ukontrolleret teamfight fra SNG, ender med at tage 4 man fra ROL, går de ind nexus og tager titlen som ”vinder af LCD”.

Sikke en fed sæson og velfortjent at de vinder finalen.


Sæson 2- Hvad er der sket?


Der er blevet lavet masser af roster changes og et nyt hold, er kommet i ligaen. Kort info er der også blevet etableret en ny liga, som ligger lige under LCD- Den hedder CSD.

Her under vil jeg komme ind på holdenes lineups og hvad jeg forventer at se fra dem. Dernæst også udtagelser og vurderinger fra nogle stykker fra de forskellige hold.


Lad os starte med det ny hold i klassen : Good Game eSport

https://i.gyazo.com/82241fab3bff1f4d77456846371a984a.png

Det er nogle spillere som vi tidligere har set inden for den danske scene. Humble boy, har jeg personligt spillet med i sæson 4-5-6 og er en dygtig spiller. Disney Sent Me er helt klart stjernen på holdet og jeg store forventninger til ham. Han har bevist sit værd, men er det nok til at få oprykkerne op og blande sig i playoffs?


Spillestil: De vil køre meget på ”veltænkende” gameplay. Det er ikke et lineup, hvor man ser de vildeste individuelle mecanics eller store carry potentialler. For mig at se er det Disney Sent Me og Proletariat, som skal være lederne for holdet. Proletariat er en klog spiller, som er dygtig i kommunikationen og kan hjælpe holdet med taktikkerne. Disney Sent Me fordi, han individuelt er deres største spiller og generel har et bundniveau, der er højt.

Placering: Personligt ser jeg det her hold i top 4. Jeg har altid været vild med Proletariat og synes det var ærveligt han stoppede i SuperNova. Han var i gang med at få struktur på holdet der. Han er klog og velovervejene og samen med Disney, kommer de i top 4.

Kommentar fra lejren: JeppeHou og Proletariat kommer til at skiftes til, at spille i det her split. De køre to supports. Jeg nåede at fange Jeppe for en kommentar.

”Vi regner med at komme på 3-4 pladsen. Jeg vil mene at vi kan blande os med de bedste 4 hold, da vi har tiltro til hinanden”. Det lyder som et hold med tiltro til tingene.

Disney fortæller også at ”Min mening er, at vi kommer i top 4 pga. vores rutine og erfaring. De andre hold, har taget nye spillere med på deres roster, som ikke har teamerfaring. Hernæst ser jeg mig selv som en top 3 midlaner, sammen med Alec og Raxon”
SuperNova eSports

https://i.gyazo.com/6dec970546259c44d7437e06e26e6066.png

Der er skiftet lidt ud på det siden sidst. Det er botlanen, som er nye og personligt glæder jeg mig til at se, hvad de kan bringe til bordet. Sidste sæson, havde de svært ved at finde et makkerpar, der kunne præstere et fint stabilt niveau og med nød og næppe, kom de i playsoffs. Der er også skiftet ud på coach rollen, men af hvad jeg ved, er forventninger til spillestilen på holdet, den samme. De vil gerne spille som et hold, med vision kontrol og objective kontrol.

Spillestil: Kort fortalt, var holdet i sidste sæson ramt meget af roster changes, men inden det skete, var SuperNova et af de hold, som arbejdede mest med mapkontrol. Det er i form af vision, roaming support, jungleren der fik sat deep vision ind i modstanderens jungle og dernæst udnytte teamets kombo, til turret push. Det er de samme ting jeg forventer af holdet, men mere en spillestil der kan udnytte deres carry Vivi noget mere.

Placering: Min vurdering er at de skal slås om at komme med i playoffs. Holdene i LCD er generelt blevet bedre, bundholdene har fået ekstra tilgang af stærke spillere og SuperNova prøver at implementere to nye talenter ind over. Derfor ser jeg dem ende på 4 eller 5 pladsen.

Kommentar fra lejren: Dont Ban Nida fortæller ” Jeg håber vi spiller godt nok, til at komme i spil til en top 3. Der er mange gode hold, som jeg ser frem til at spille imod”.


 Sørby eSport

https://i.gyazo.com/e6b3242a8401abf7a3c2c0f974bfff87.png

Et hold som jeg tidligere beskrev som ustruktureret. For mig at se, gav de ikke den tidligere roster nok tid, så det er spændende at se, om de gør det denne her gang. Vi kender Bjelle og Qulcark fra før, men ellers er det nye spiller ind over rosteren igen.

Generel havde Sørby svært ved at spille efter laningphase, hvilket gjorde at de ofte tabte games rimelig hurtigt. Jeg håber Marius, deres coach kan få implementeret nogle gode tendenser, efter laning phase, hvorpå holdet som helhed, kan udnytte dem.

Vigtigst af alt: Giv dem tillid til, at de kan improve. Man improver ikke, at bliver sat af efter få kampe. Der er mange ting der bliver spillet med nervøsitet i kroppen. Når man har prøvet det nogle gange, så forsvinder den og efter det kan man improve.

Min vurdering er plads nummer 8. Jeg ser ikke dem slå Horsens heller.

Spillestil: Det er faktisk en gåde at finde ud af. Dog tror jeg de vil være meget opmærksom på Qulcarks kommunikation, så det kan være de kommer til at køre efter den meta der er i patch 8.3, botlanen. Det skal ikke undre mig. 

Kommentar fra lejren:
Tricked Academy


https://i.gyazo.com/1e339051404bc0a151662a91c7adba84.pngKan i se forskellen mellem Tricked Academy nu og fra sidste sæson? Der er ikke de store ændringer udover, at Priskornet er hoppet videre i hans karriere. Rusland er vist der, han prøver kræfterne af med hans talent. Også Maltz er kommet ind på holdet.

De har hævet Bendix ind på holdet, hvilket rygterne siger er en dygtig spiller. Dog vil jeg på stående fod mene, at de har mistet en masse erfaring i Priskornet og at Bendix ikke kan supplere det samme. Dog skal man ikke sætte en mur op foran, for at blive overbevist anderledes.

Generel var teamet kendt for, at arbejde sammen som en stor enhed. Det var sjældent man så, en spiller blive caught ud, eller en spiller gå alene ind i modstanderens jungle for at warde op. ALT var samlet. Selv draften gik ud på, at alle fik en teamfight pick, hvor man skulle force fights og udnytte sin combo. Ofte opgav de laningphase, bare på rene picks. Jeg ser dem ende på en 6 plads.

Spillestil: Med Valentine som deres coach, vil de ikke gå ned på picks. De vil drafte nogenlunde samme stil som før, hvor alt afhænger af hinanden. Hvis man fejler et sted, skal de andre være klar til at supplere overtage det manglende. Dog må man sige, at den erfaring de havde i slut ugerne i LCD, improvede meget deres laning phase. Jungle ganks, vision kontrol fra starten af gamesene og deres teamfights så bundsolid ud til sidst. Dog vil jeg mene, at det skal bygges op igen.

Kommentar fra lejren: Valentine fortæller ”Jeg har svært ved at vurdere, hvilken plads jeg tror vi ender på, da vi selv og andre hold har haft store udskiftninger. Målet er dog, ligesom sidste sæson en top 4 placering, hvilket jeg vil mener lyder rimeligt. Vores problem var, at vi ikke var i stand til at holde niveauet fra kamp til kamp. Det lykkedes os at tage point fra samtlige tophold, men også smide point til samtlige bundhold. Det er de ting vi vil øve os på”
Horsens Esport

https://i.gyazo.com/3efe4ef6d9412c9410030e47d959a579.pngEt hold, som jeg tidligere har beskrevet, virkelig kunne få tingene til at fungere i laning phase. Lad os se om det er det samme som sidste sæson. De har også lavet nogle udskiftninger. Droox og Forteus er kommet ind fra Sørby, Kridz er den eneste som er beholdt på teamet. Resten er nyt. Det som Forteus(SirHolm) præsterede hos Sørby, var lidt svingene, men generelt holdet fra Sørby var svingene. Jeg ser det her som et sundt skift for ham, da han i games jeg har set i soloq, sagtens har stor potentialle til at carry.

Jeg håber TheMurphy har trænet drengene til, hvad man kan gøre efter laning phase. Det er en af de store svage punkter, man så fra Horsens. Faktisk også deres Academy hold, manglede forståelse omkring vision, makro spil og generel at udnytte deres leads. Dog ser jeg den her tid, hvor der har været pause, som fornuft som et hold som Horsens, da de har haft mulighed for at træne det. Lad os se hvordan de udvikler sig, men resten af LCD er for stærke – jeg tror på 7 plads. Dog kan jeg overbevises modsat og håber de gør det!

Spillestil: Generelt håber jeg at de kommer til at spille som før, bare bedre forståelse og udnytte deres lead noget bedre. Kridz er en af mine ynglings jungler, fordi han egentlig prøver ting af og tør at gøre det. Også imod topholdene fra LCD. Hans lyst til at blive bedre, tager man heller ikke fejl af, da man på hans streams også nogle gange fortæller ”hvad kunne jeg liiiige have gjort bedre her”.

Kommentar fra lejren: Netop Forteus har givet sit bud på, hvad der sker

Hvad tror jeg at Horsens kommet til at præstere i LCD?

Jeg regner personligt med at vi kommer til at klare os langt bedre end vi gjorde i sidste sæson. Dette gør jeg pga. at vi har fået et næsten helt nyt roster, hvor 4 af os er nye spillere, samtidigt med det så er vi på samme page i forhold til macro plays. Vores Top/Mid og Support/ADC duo har spillet sammen hver for sig i over et år sammen, hvilket gør synergy meget nemmere. Udover det så har vi scrimmet siden slutningen af December måned, 2-3 gange om ugen, hvilket giver os et edge i forhold til mange nye hold. Ud fra det så tror jeg at vi kommer til at ligge i Top 5 i LCD i denne sæson, og jeg tror at vi kan spille op med hold som Singularity og Roligan hvis vi har en okay dag” Det luner at høre, at Horsens har bygget på.
https://i.gyazo.com/b14baaed3456dc6b3201f5452a43c6ab.pngSolidarity

Endnu engang, er der sket ting og sager hos Solidarity. Tidligere beskrevet, var sæson 1 et kæmpe rutsjebane for dem. Og så skifter de næsten hele rosteren igen?

Nu coach, ny top, jungle, mid og adc? Fair enough.

De har mistet deres store carry spiller I Alec fra sidste sæson. Han var den største årsag til, at de ofte ville tage minimum en kamp fra topholdene, da han har så mange carry picks. Kan Smutie(tordenskjold) overtage den rolle, eller er det Saltsilden (lackadaisical) der skal overtage carry rollen, som han gjorde i EAV til tider?

Spillestil: I tiden i EAV, var Salt og Tordenskjold til tider carries til holdet. Her ser jeg det som en kæmpe opgradering, til Solidarity, at de har fået de to. Der er stabilitet og de kan improve. De har den gode og sunde tilgang til spillet, som alle fra EAV havde.

Julbu er et nyt talent, som ligger fint i soloq ladderen (master sidste sæson) og allerede nu oppe og ramme challenger. Det betyder, at der er krudt i drengen. Og her tror jeg, at han får en klar rolle i, at skulle hjælpe sololanes. Det kommer til at være en 1-3-1 spillestil, hvor solo laners er i hovedfokus. Ikke fordi man skal undervurdere Lynge og Eloguden, men i sidste ende tror jeg, det er sololaners der bliver fokuspunktet. Det bliver spændende at se og jeg tror på de kan komme i top 3.

Kommentar fra lejren: Jeg nåede lige at nappe Lynge for en kommentar:

” Går efter 1. Pladsen

Vi har et af de stærkeste lineups

  • Erfaring (Salt, Smutie, Eloguden og Lynge)
  • Talent (Julbu)
  • Mechanics (soloQ)
  • Ambitiøse og Motiveret!

Vi kommer med et hold som har meget erfaring med at spille på et højt niveau rent teammæssigt, samtidig med at vi har et nyt talent med i junglen, som sammen med resten af holdet, har et meget højt mekanisk niveau. Holdet har stort potentiale og kan udvikle sig til at blive et af de bedste hold i Danmark. Heldigvis er holdet meget motiveret, og derfor spiller vi så meget som muligt for at forberede os til LCD start. Vi føler også at vi matcher hinanden rigtig godt, og derfor allerede som et forholdsvis nyt hold, kan slå alle holdene i LCD. Derfor går vi 100% efter at vinde LCD og bevise os selv” Sikke en udmeldning!

Roligan eSport

https://i.gyazo.com/53ded49cb431222eedfdd5a53138b077.pngEfter en meget tæt finale, selvom den endte 3-1 til Singularity, har Roligan formået at bevise mig, at deres projekt er spændende at følge.

En pause på 3 måneder har givet dem tid og plads til nye spillere. De har mistet Cboi, et kæmpe tab for holdet, men har så været i EAV bussen for at nappe Tranen. En mega stabil jungler, som levere varen og skal også tage næste skridt i hans karriere – at carry. Det fik Cboi lov til, via deres spillestil sidste år og det bliver spændende at se om Tranen tager over. De har hentet Alec ind, en meget kreativ spiller, som jeg tidligere har beskrevet, spiller masser af carries. Han er den spiller, som blev mest banned ud af champions, hvilket bare viser respekt. Disney Sent Me har selv sagt, at han ser Raxon, ham selv og Alec som de 3 bedste midlaners. Det giver jeg ham ret i.

De har også hentet Croxy ind fra Solidarity, som spillede ganske stabilt igennem hele splittet. Fun fact, han er Draven main, men havde flere loss end wins i LCD registret på den. De andre champions, var det omvendt. Jeg spår Roligan til at være bedre, end sidste sæson og ser dem som en af de to topkandidater til LCD titlen.

Spillestil: De kommer til at køre lige som før. 1-3-1 og nu har de en bedre chance i det. Alec trives i 1-3-1 spillestilen og man kunne se i finalen, at det ikke er Raxons favorit disciplin. Tranen er kommet ind og giver noget early game pressure, som resten af holdet sagtens kan bruge.

Kommentar fra lejren: Tranen har givet mig den her kommentar

” Vi har høje forventninger til dette års split. Vi har en forventning om at vinde LCD, da vi mener, at vi individuelt er bedre end de øvrige holds spillere - dog skal vi i starten lige lære hinanden at kende, idet vi er et nyt sammensat hold”.

Singularity

https://i.gyazo.com/01ddf773d92448c60f14ba70daddad98.pngVinderne fra LCD har også skiftet ud, på næsten alle positionerne!

De er gået over til en hel dansk lineup, hvor især Raxon og Menjai er gode spillere at have.

Menjai, var med i kampen om MVP racet i sidste sæson, men Raxon var tæt på, med daværende Roligan lineup at slå Singularity i finalen. Derfor ser jeg også det her lineup som en af de stærkeste, dog ikke vanvittig umenneskelige, som sidste lineup.

Her havde de Grisen og xMatty som botlane, hvor især supporten er de gået ned på. Derfor ser jeg også et SNG lineup, der kommer til at kæmpe med i toppen, men de kommer også til at tabe flere kampe. De kommer til at kæmpe om top 2 plads med Roligan.

Spillestil: At gå fra et klassehold, som vandt alle lanes via. deres solide mecanics, til et team som har nedgraderet en smule. Dog betyder det ikke, at det er meget de er gået ned på, men på deres allerhøjeste niveau ser jeg stadig, et Roligan hold eller et Solidarity hold være med på det. Det kan gå hen og blive nogle vilde kampe. En lige liga? Hvem ønsker ikke det?


Kommentar fra lejren: Jeg fangede Menjai om, hvordan han ser det nye lineup

”Jeg tror at nummer 1 og 2 bliver henholdsvis Singularity og Roligan. Da vi står stærkest både i individuelt, men også teamerfaring. Da vi har trænet hårdt, de sidste par dage og via. de resultater har jeg en stor tiltro til at vi som hold, kan kæmpe med i toppen.”


Generelt, ligner det en liga, hvor top og bund holdene er kommet tættere på hinanden. Bliver det også en tættere liga? Det tror jeg bestemt det gør. Et mindre midterfelt og større antal tophold, er det jeg tænker.

Håber det er god læsning og kan bruges.