LCD Power Ranking uge 3

Uge 3 har vi set hold virkelig bevise at denne ”top 3” vi har i LCD måske ikke er så set in stone, som nogle havde forventet. Samtidig ser vi også nogle tilbagevendende svagheder fra holdende i den nedre halvdel af standings.

Denne power ranking afspejler ikke hvor holdende forventes at være i slutningen af sæson, men skal afspejle styrken af holdende på nuværende tidspunkt.


Af Simon ”Biimsaa” Sørensen


Det hold som preformed bedst denne uge, må klart være Good Game eSport. Deres sejr over Singularity viser tydeligt at disse spillere virkelig er kommet for at slås. De viser de både er i stand til at bounce back rent mentalt efter et ret knusende første game, samtidig viser de også en evne til at finde de svagheder de havde i deres nederlag og spille omkring disse senere i deres series. Vi ser altså at GGE er et yderst farligt hold at spille imod.


Dog tror jeg stadig jeg er nødt til at give Singularity første pladsen i min power ranking. Nok tabte de mod Good Game eSports, men i den series havde de ikke Raxxon som mange af de spillere jeg har snakket med ser som en af de bedste midlaners i ligaen. Dog ved jeg ikke hvor meget Singularity har haft mulighed for at spillet med FindFinn, så det er svært at bedømme ud fra en enkelt series, hvor meget impact Raxxon ville have haft. Men ud fra denne series ser vi, hvor vital en del Raxxon er for dette Singularity og hvor meget han åbner spillet op for sit hold gennem hans consistent gameplay. Denne førsteplads er dog ikke lige så langt fra resten af ligaen, som den tidligere har været. Da Singularity i weekenden tabte 3-2 til SuperNova i finalen ved KBH Syd Lan, og herefter taber til Good Game eSport, vil jeg mene at dette viser klare svagheder hos dette Singularity lineup som andre hold er begyndt at finde. Spørgsmålet bliver nu, om Singularity kan få dækket disse og igen genovertage en suveræn førsteplads.


På en andenplads har jeg valgt at placere Good Game eSport, dette skyldes deres fænomenale præstation i denne uge. Alle spillerne trådte i karakter og vidste at de er nogle af de bedste i ligaen, da de både kunne spille op imod, og også slå Singularity som tidligere var holdet ingen stillede spørgsmålstegn ved. Samtidig er de også et hold, som har gode mechanical spillere, hvor deres største problem, og det jeg har eftersøgt i tidligere uger, har været teamplay og koordination, hvilket de fremviste i langt højere grad i deres series mod Singularity.


Efter et rigtig godt run i KBH Syd Lan i weekenden hvor de gik hele vejen, mod flere af de hold der normalt spiller i LCD. Da vil jeg sige at SuperNova endeligt har spillet sig op på et niveau hvor jeg er tilfreds med at placere dem i top 3 i LCD. Med Best Tactics EU der går fra sub til starting support, har vi set en redefinering af holdet. På nuværende tidspunkt ser de langt mere aggressive ud tidligere i spillet, hvilket ser ud til at passe godt til deres hold. Samtidig udtaler deres jungler Dont Ban Nida at deres nye support er rigtig god til at videregive information som er vigtigt for holdet. Udover disse ændringer udviser resten af holdet stor consistency, og jeg vil derfor tro, at dette hold har muligheden for at komme helt op og ringe i LCD.


Selvom de er kommet lidt langsomt fra start er de begyndt at få samlet sig igen og præstere på det niveau som forventes af dem. Her er selvfølgelig tale om Roligan. Der er ingen tvivl om, at det mechanical aspekt af dette hold er helt på plads, dog føler jeg at de stadig mangler at få noget af teamplayet på plads, som de sidste sæson viste de havde styr på. Vi har også set dem forbedre sit spil uge efter uge, og forventer at vi kommer til at forsætte med at se denne fremgang de kommende uger. Har dog svært ved at placere dem højere på nuværende tidspunkt, da jeg stadig mangler at se dem virkeligt udnytte de styrker de nok engang har som hold.


På en femteplads har jeg valgt at placere Solidarity. Dette var en af de sværeste hold at placere, dette er da når de har deres highs kan de preform på et solidt niveau. Problemet er dog, at når de har deres lows ser de rigtig ukoordineret ud, og fejler mest på holdbasis. Så en af de ting jeg gerne vil se dette Solidarity lineup er at de bringer en consistency og herefter begynde at arbejde på nogle af de andre mangler holdet har. En yderlig kritik jeg har for dette hold, men faktisk alle de hold der ligger uden for denne ”top 4” er at deres draft simpelthen ikke er god nok. De drafter ofte mange losing lanes, eller en low pressure jungler mod hold som de har svagere lanes imod. Jeg vil derfor gerne se alle disse hold prøve at finde en identitet som passer til deres hold og noget de derfor kan bygge ovenpå.


Dette hold har ikke spillet nogen serie i denne uge, dette skyldes at deres modstander hold, Tricked Academy ikke kunne stille hold og derfor opgave deres match. Holdet jeg placerede på en sjette plads er Horsens eSport. Nok sidder Horsens lige nu på en 2-1 score på leaderboardet, men hvis vi kigger på hvem de har spillet imod indtil videre har det været de to hold, som endnu ikke har fået en series sejr, Sørby og Tricked. Jeg har derfor svært ved at placere dem højere på min ranking, men samtidig har vi heller ikke set nok fra dem, mod nogle af de hold som er højere oppe på leaderboardet lige nu, til at fastslå at dette er hvor HE hører hjemme. Jeg glæder mig derfor til kommende uger for at se om de kan gå toe to toe med nogle af de andre hold.


På trods af deres nye hold lineup, og den relative korte practice de har haft sammen, vil jeg mene at Sørby egentlig havde en præstation der var bedre end forventet. På trods af deres spil var lidt rodet, hvilket er forventet med et helt nyt hold, vidste de stadig god initiativ og individuelle evner, og tror derfor godt vi kan se dette hold lave nogle upsets mod nogle af de hold der er placeret umildbart over dem.


På en sidste plads har jeg placeret Tricked Academy, dette har føler de falder helt fra hinanden ingame, det virker ikke som om de har spillet nok sammen, til at få en ide om hvordan de vil spille spillet samt hvad deres identitet er som et hold. Generelt fremstår det også som om de har svagere laners hvilket de ikke kompensere for i deres draft, i stedet picker de her ofte tabende matchups med low pressure, dette ender ofte med at være hvad der kommer tilbage til dem senere i spillet. Jeg vil derfor gerne se Tricked som et hold finde en identitet som de kan spille til, samtidig med de for fikset disse drafting fejl. Hvis de gør dette kan jeg godt se en verden hvor de får mulighed for at climb ud af sidste pladsen i LCD.