Coach spotlight: Roligans Marc “w0ltex” Bakager Galthéen

Intro:

Roligan eSport deltog i den første sæson af LCD, hvor de fik en anden plads i playoffs. I år deltager de i vores anden sæson af LCD. Derudover deltager de også i den første udgave af Nordic Championships, hvor de repræsenterer Danmark. De skal møde 2 hold fra Sverige, Norge og Finland for at finde det bedste nordiske hold. Vinderen af turneringen skal repræsentere de nordiske lande til Europa Cup. I denne artikel vil vi sætte fokus på w0ltex, som er Roligans coach, som har været med dem siden starten af sæson 2 af LCD.


Til at starte med, kan du præsentere dig selv for allesammen?

Mit navn er Marc, jeg går under navnet w0lteX og i ingame clienten som Simonsne. Jeg er 23, snart 24 år gammel og har interesseret mig for League of Legends siden sæson 1.


Hvorfor valgte du at blive coach?

Jeg har altid haft interessen for at lære fra mig og synes den taktiske del af League of Legends er det mest spændende. Efter jeg blev for dårlig mekanisk til selv at kunne følge med på et højt niveau, begyndte jeg stille og roligt at spekulere i draft og se hvordan man kunne outsmart modstanderne og få League of Legends væk fra at være et Clown Fiesta videospil.


Tillykke med de to sejre i de to første runder af Nordic Championship. Hvordan føles det?

Tak! Det føles både godt og skidt. Selvfølgelig er det super godt med 2 sejre. Men omvendt føler jeg, at vi er blevet bevidst om hvor meget vi stadig kan forbedre os. Vi lærte utroligt meget af at scrimme top tyrkiske og franske hold op til Nordic Championship. Vi lærte også en del af Riddle og Singularity.

Mine umiddelbare tanker efter kampene var selvfølgelig super positive. Alle i og omkring holdet havde en god aften dagen derpå. Men der er stadig lang vej endnu.


Med både Nordic Championship og LCD på skemaet, hvad er dine forventninger til holdet i de respektive turneringer?

I LCD er forventningen helt sikkert at vinde. Vi vil blive meget skuffede hvis ikke vi leverer varen og får gjort 2018 til vores år.

Roligan organisation, Kidun og Nijhuis var lidt den evige 2’er sidste sæson.

I Nordic Championship går vi efter top 4, dog tager vi det én kamp af gangen, da vi kun kender Singularity. Men med 2x 2-1 sejre, vidner det om at vi kan være med helt deroppe hvor det er sjovt. Det bliver svært og det bliver sjovt at blive straffet for alle de fejl man laver, både for mig i draft-fasen men også for spillerne ingame.Du er manden bag kulisserne, ham med den taktiske hjerne og den største indflydelse i pick & ban. Hvor synes du Roligan ser stærkest ud og hvem synes du, er jeres sværeste modstandere?

Jeg synes alle 5 bidrager med noget forskelligt, men ham der oftest bliver sat op til de store plays er Alec. Han har meget sjældent et dårligt game og er for mig klart den bedste midlaner i Danmark.

Vores største konkurrenter nationalt er helt klar Singularity og så synes jeg faktisk også at Good Game Esport ser gode ud. GGE har overrasket mig, selvom jeg vidste de allesammen individuelt er dygtige!


Hvad er din personlige power ranking for Nordic Championship og LCD?

LCD:

1. Roligan

2. Singularity

3. GGE

4. Sørby

5. Solidarity/SuperNova

6. SuperNova/Solidarity

7. Horsens

8. Tricked Academy

I LCD ser jeg en top 2 der pt. Er langt stærkere end de andre. Midterfeltet er svært, jeg tror både GGE og Sørby har potentiale til at slutte i top 3. Lige nu synes jeg SuperNova er meget bedre end Solidarity, men kun en smule. Horsens har også potentiale til at kunne komme op ved siden af Solidarity og SuperNova. Tricked Academy må nok desværre erkende at de skal tilbage til at bygge helt forfra og slutter dermed som nummer 8.

Nordic Championship:

1. Packa Pappas Kappsäck

2. Atlantis

3. Roligan

4. Singularity

5. nDurance

6. Riddle

7. Arctic Storm

8. Fact Revolution

I Nordic Championship ser jeg de 2 svenske hold Packa Pappas Kappsäck og Atlantis som stærkere end alle andre. Os, Singularity og nDurance tror jeg kommer til at kæmpe om de sidste 2 spots. nDurance var lidt uheldige og havde ikke deres main lineup med til de første 2 runder. Dog tror jeg Riddle og Arctic sagtens kan forbedre sig hurtigt. Fact Revoloution er nok det svageste hold. Men igen, det er svært at skulle vurdere hold ud fra 2x bo3.

Tak for din tid. Ønsker du at sige noget til alle dem der læste med?

Jeg vil gerne sige tak for den enorme støtte fra folk i Nordic Championship og selvfølgelig også tak til Organisationen Roligan og deres sponsorer!