LCD Power Ranking - Uge 5

Denne uge har haft serier, hvor vi både ser nogle af top holdende, SuperNova RED og Good Game e-Sport, spille mod hinanden, samtidig har den også vist nogle resultater som måske ikke var helt forventet, med Sørby som vandt over Roligan.


Denne power ranking afspejler ikke hvor holdende forventes at være i slutningen af sæson, men skal afspejle styrken af holdende på nuværende tidspunkt.

Af Simon ”Biimsaa” Sørensen


Med det resultat, og den præstation SuperNova leverede i denne uge, ser jeg det nødvendigt at placere dem på en førsteplads. I serien viste de gode evner til at spille mappet, og udnytte både de ressourcer de havde in-game. Samtidig vidste de også en god forståelse for, hvad de var nødt til at gøre, ved de forskellige faser af spillet. Dette tror jeg, hvis de kan fastholde det, vil komme SuperNova til rigtig stor gavn senere i sæsonen. En spiller gjorde sig yderligere bemærket i den series. Dette var SuperNovas marksman, Draikz. Udover at vise utrolig stabilt spil, formår han også at bruge de ressourcer hans team giver ham. Hans stabilitet kommer til udtryk hvis vi kigger på hans KDA, CS/m og GPM. Af de spillere der har spillet mere end 5 games, har han den bedste CS/m på 8.82, næst højeste KDA på 7.18 samt højest gold per minute på 459.


Andenpladsen går til vinderne af sidste års LCD-sæson, Singularity. De er for alvor begyndt at vende tilbage til den form vi så dem være i, i sidste sæson. Deres shotcalling og beslutsomhed in-game ser ud til at blive forbedret uge efter uge, samtidig har de vist at de kan spille et clean game, og derved sikre sig en sejr i den sidste ende. Jeg tror, at når Nordic Open slutter, vil vi se et Singularity hold vende hovederne mod LCD med fornyet energi, og vise, hvorfor det var dem der vandt sidste sæson.


Efter lang tids overvejelse, har jeg valgt at placere Good Game eSport på en tredjeplads. De har mange styrker, men lader også til, at de har mange svagheder. GGE har en primær shotcaller, dette er Flipper, dette betyder altså for holdet, at når Flipper er on-point, kan de lave plays og tage beslutninger super hurtigt. Men hvis Flipper har en off dag, som det så ud til han havde i deres serie mod Sørby, falder kommunikationen helt fra hinanden hos GGE. Dette kan derfor både være en kæmpe styrke, men også en enorm svaghed. Dette er et enormt præs at ligge på en enkelt spiller. Jeg vil derfor godt se alle spillerne på dette lineup, begynde at tage del i shotcallingen, da jeg tror dette ville kunne resultere i en bedre og mere stabil præstation fra hele holdet.


På en fjerde plads havde jeg sidste uge Roligan, men efter serien mod Sørby, føler jeg mig nødsaget til at placere Sørby på denne placering. Jeg tror, at Sørby har et af de højeste skill ceilings som hold, hvor deres største problem bliver, at få deres individuelle spillere til at vænne sig til det nye hold, samt opbygge den synergi som man kan se ved nogle af de andre hold. På trods af Roligan spillede første game rigtig godt, ser vi altså stadig Sørby, med et nyt lineup, være i stand til at finde nogle problemer hos det struggling Roligan hold. Dette viser at, selvom de kom rigtig langt bagud, kunne de stadig forholde sig køligt og finde en vej tilbage i spillet. Rigtig god serie fra Sørby alt i alt.

På femte ligger Roligan. Det gør lidt ondt at placere et hold, som har gode spillere og alle ved kan præstere på et højt niveau, så lavt på denne liste. Men jeg mangler virkelig at se dem bevise at de hører til i toppen af ligaen. I deres serie mod Sørby, på trods af at de tabte, vidste de rigtig godt spil i første game. Lige op indtil deres kommunikation brød totalt sammen så det ud til at de ville vinde over Sørby. Da spillet er ved at falde helt ud af hænderne på Roligan ser vi Alec og Nijhuis gå for et hero play hvor de får en fire mand Azir Shurima Shuffle ind i et kæmpe Gnar ultimate. Det beviser samtidig at Roligan ikke bare er et hold der ligger sig ned og lader modstanderen løber dem over. Dette er rigtig godt at se fra dem, på trods af deres shotcalling som ser ud til at være svækket.


Sjette pladsen går til Solidarity, hvor hvad jeg sagde sidste uge stadig gør sig gældende. De kan præstere på et super højt niveau, hvilket vi ser i deres første game mod Horsens e-Sport. Vi ser rigtig gode rotations og deres play er helt i top. Men allerede i andet game i serien, ser vi dem lave katastrofale fejl, både individuelt samt som hold, dette bliver straffet af HE og de ender med at tage sejren i andet game. Dog ender Solidarity med at tage serien 2-1. Det denne serie viser for mig er en tendens vi har set i flere af deres serier. I det første game i en serie, kommer de flyvende fra start, og ser rigtig gode ud, men der sker altså et heller andet i pausen til andet game. Det virker som om de taber alt det momentum de lige har opbygget sig. Så det jeg derfor gerne vil se, er at de arbejder på deres stabilitet, da de har vidst at de kan spille noget godt League of Legends.


På trods af deres gode game score kommende ind i denne uge, og med deres egen præstation, har jeg valgt at placere Horsens e-Sport på en syvende plads. Hvis vi kigger på det strength of schedule, altså hvem de har spillet mod relativ til deres placering, ser vi at de serier de har vundet, har været mod Tricked Academy og Sørby, som på daværende tidspunkt begge var hold der virkelig havde store problemer. Samtidig føler jeg ikke, at de vidste meget i serien mod Solidarity. Da Solidarity tabte deres andet game, virkede det meget som om, at det var fra egne katastrofale fejl, fremfor fejl som blev tvunget frem af Horsens. Jeg tror, at Horsens eSport vil ende ”in the middle of the pack” det de indtil videre har vist er, at de kan slå holdende under dem, men taber til dem over, og derfor kan jeg ikke tillade mig at placere dem højere på listen.


Det hold som ligger på ottende pladsen, og derfor også sidste pladsen i LCD, er Tricked Academy. De har flere gange været i stand til at skabe åbninger i spillet, og derved få en gold lead, men deres kommunikation virker lackluster og deres beslutsomhed som et hold for at gå for et play ser også ud til at vakle. Det er dog svært, når man ligger og kun har et enkelt win til sit navn. Men hvis jeg skulle give et råd til Tricked, ville det være at blive trykke med hinanden, og prøve at komme sammen som hold, da dette vil give dem flere muligheder for at udnytte de muligheder de får lavet in-game.